Spring naar inhoud

Blik op Pottenkade vanaf de Grote Kerk.

Dit is Dordrecht en Stadswerven

Dordrecht is een levendige stad met een rijke geschiedenis en ruim 1000 monumenten. De stad biedt haar inwoners een ruim aanbod aan voorzieningen.


Cultuur en horeca in Stadswerven


Energiehuis

Dordrecht biedt tal van mogelijkheden zoals het Energiehuis; Het is een geliefd, en een van de belangrijkste en dynamische podia in Zuid Holland. Het Energiehuis zit in een voormalige elektriciteitscentrale. Het is een robuust gebouw met sterke culturele merken en waar de zalen tal van culturele voorstellingen worden geprogrammeerd. In de hal van het Energiehuis is het grand cafe Khotinsky.


bioscoop Kinepolis, het terras biedt uitzicht over het water.

Bioscoop Kinepolis

Voor wie naar de bioscoop wil: In Stadswerven Zuid staat de Bioscoop Kinepolis aan het Wantij. Het heeft zes moderne zalen en 1090 comfortabele zitplaatsen. Het filmaanbod is breed. Meer weten over Kinepolis Dordrecht  


Villa Augustus

In Stadwerven Zuid staat Villa Augustus. Het is een hotel & restaurant dat is gehuisvest in de voormalige watertoren en het ernaast gelegen gebouw. Villa Augustus heeft een eigen (moes)tuin ligt aan het Wantij. Lees meer over de geschiedenis van de watertoren en de ontstaansgeschiedenis. 


Biesboschhal

foto van de Biesboshal In Stadswerven Noord staat aan het Wantij nabij de prins Hendrikbrug  de Biesboschhal, een gemeentelijk monument dat behouden blijft in het gebied. Momenteel loopt er een procedure om de hal te verkopen of te verhuren. Het toekomstige gebruik is nog niet bekend.

Achter de Biesboschhal ligt in het water de Stichting Binnenvaart met de Siegfried en de Lashbak, waarin het binnenvaartmuseum is gevestigd. zie ook www.debinnenvaart.nl. 
foto boot van Stichting Leefwerf Jachthaven

In de zuidelijke insteekhaven op Stadswerven Noord komt over een paar jaar een jachthaven voor de bewoners van Stadswerven. In een deel van de haven is de Stichting Leefwerf de Biesbosch gevestigd. Daar liggen een aantal historische schepen. Zie ook www.leefwerfdebiesbosch.nlVan onze groene achtertuin in de Biesbosch tot een binnenstad met volop winkels, terrasjes en restaurant. Kortom Dorderecht heeft een ruim aanbod aan voorzieningen. Daarnaast is de stad goed bereikbaar. Met de auto bent u via de N3 en A16 snel op uw bestemming. Ook met het openbaar vervoer is de stad goed te bereiken. Met de trein bent u binnen 20 minuten in Rotterdam of Breda. De stad biedt daarbij een ruim cultureel aanbod. Denk aan het Dordrechts Museum, Schouwburg Kunstmin en het Nationaal Onderwijsmuseum. Ook heeft de stad twee bioscopen.


Het Gezondheidspark is het zorgknooppunt van de regio waar gezondheidszorg en sportvoorzieningen volop de ruimte hebben. Op de Sportboulevard zijn voorzieningen te vinden als een schaatsbaan en een zwembad. Aan de overkant van de N3 ligt het Leerpark met een breed aanbod aan scholen en de Duurzaamheidsfabriek.


Wilt u weten wat er te doen is in Dordrecht? Kijk dan op www.centrumdordrecht.nl.