Preview The Yard

The Yard ontleent haar naam aan de voormalige scheepswerven op deze plek. Straks is The Yard een fraai groen binnenhof in een carré van woningen, omringd door de Maasstraat, de Werf van Schouten en de Werf van Gips. De wijk moet herkenbaar worden door knipogen naar het verleden in de architectuur. ‘Stoer’, ‘onverzettelijk’ en 'Dordts' zijn de kernwoorden waarmee de architecten aan de slag zijn gegaan.

In de eerste plannen zijn twee appartementengebouwen ingetekend, met ieder 25 en 9 appartementen, 6 stads- en 4 havenwoningen. Daarmee is het woningaanbod in The Yard gevarieerd genoeg om verschillende doelgroepen aan te spreken. Voorop in de ontwikkeling van het gebied staat de ruimte voor de natuur.

Het hof, een extra tuin

Om die reden is er in de planvorming rekening gehouden met de aanleg van een groot groen binnenhof. Het wordt niet alleen een gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van The Yard, het hof gaat ook ruimte bieden aan de halfverdiepte dubbellaagse garage. Ideeën om het hof vorm te geven lopen uiteen van een boomgaard tot en met niveauverschillen. De opzet wordt in ieder geval een vierseizoenen-binnenhof, dat in elke tijd van het jaar aantrekkingskracht en uitstraling heeft.

Interesse?

Dit deelplan The Yard bevindt zich in een ontwikkelingsfase. Mocht u interesse hebben in de verdere ontwikkeling van deze fase en het mogelijke woningaanbod, dan kunt uw belangstelling voor een of meerdere woningtypen kenbaar maken door het invullen van hetinteresseformulier.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Stadswerven Dordrecht “Transformatie naar uniek woongebied”

“Tot zover het gewone wonen, hier is Stadswerven”

Contactpersonen Stadswerven

André Attasio
Verkoopmanager

André Attasio