Spring naar inhoudwerk in uitvoering aan de toekomstige wervenpark met zicht op de kraanbaan

Werk in uitvoering

De nieuwbouwwijk Stadswerven wordt verspreid over meerdere jaren gebouwd. Naast de vele woningbouwprojecten van ontwikkelaars, is de gemeente Dordrecht verantwoordelijk voor een aantal projecten in de openbare ruimte. Zoals de bouw van de Prins Clausbrug, de aanleg van het Wervenpark en de overige inrichting van de buitenruimte. De buitenruimte rond een nieuwbouwproject, wordt ongeveer drie maanden na oplevering definitief aangelegd. Al tijdens de bouw van de woningen is het voorlopig of definitieve ontwerp van de buitenruimte te raadplegen.  Prins Clausbrug

De Prins Clausbrug zal de verbinding vormen tussen de punt van het schiereiland Stadswerven-Noord en de Riedijkshaven.

De Prins Clausbrug zal de verbinding vormen tussen de punt van het schiereiland Stadswerven-Noord en de Riedijkshaven. Met deze brug voor langzaam verkeer komt de binnenstad op loopafstand. Op de punt van het schiereiland, zorgen horecagelegenheden straks voor gezelligheid. Benieuwd hoe de bouw van de brug in zijn gang gaat? Bekijk de animatie.
Definitieve inrichting Werf van Schouten, Werf van Gips en Werf van Montan (deelgebied B)

In het najaar van 2021 begint de gemeente met de definitieve inrichting van de Werf van Schouten en de Werf van Gips (openbare ruimte deelgebied B).

definitief ontwerp openbaar gebied deelgebied B


In het najaar van 2021 begint de gemeente met de definitieve inrichting van de Werf van Schouten en de Werf van Gips in Stadswerven-Noord. We noemen dit de openbare ruimte in deelgebied B. 


Het gaat om de aanleg van de rijbanen, parkeerplaatsen en voetpaden. Ook leggen we 2 groenvakken aan op de Werf van Montan. Voor de inrichting van de straten heeft de gemeente een definitief ontwerp gemaakt. Hierop ziet u de indeling. 

PDF-bestandOp het ontwerp ziet u hoe de inrichting wordt. 


De werkzaamheden gaan ongeveer drie weken duren en bestaat uit verschillende fases. Welk werf aan de beurt is in welke fase kunt u PDF-bestandhier zien op de planningstekening. 


Aan de Werf van Gips (langs de Merwede) komen later bomen te staan langs de rivier (zie Groenplan). Dit gebeurt als op de punt van Stadswerven alle woningen zijn gebouwd en de bouwweg niet meer nodig is.

Graag geven we alvast wat uitleg over de werkzaamheden die we de komende maanden uitvoert. De vragen en antwoorden staan hieronder. 


Vragen en antwoorden definitieve inrichting openbare ruimte 


Voorlopig ontwerp openbare ruimte deelgebied E - Papendrechtsestraat

plattegrond voorlopig ontwerp Papendrechtsestraat deelgebied E

Op Stadswerven-Noord is Bemog gestart met de bouw van het woningbouwproject Wervenkade (deelgebied E) aan de Papendrechtsestraat. De bouw zal ongeveer twee jaren duren. Daarna zal de gemeente de openbare ruimte aanleggen. De gemeente heeft een voorlopig ontwerp van de openbare ruimte gemaakt. 


Bekijk hier de afbeelding van het voorlopig ontwerp Papendrechtsestraat. 


Vragen en antwoorden ontwerp openbare ruimte


Hebt u nog extra vragen! Stuur een mail aan stadswerven@dordrecht.nl